Aggregátorok és Utánfutók

 

Áramforrás aggregátor 

Áramforrás aggregátor szállító nyitott utánfutó 

Tűzoltó utánfutó 

 

Áramforrás aggregátor

 

Magyarország NATO csatlakozása elõtt a Magyar Honvédség orosz és magyar gyártmányú benzin- és dízelüzemû áramforrás aggregátorokkal rendelkezett, részvénytársaságunk ezek szervizelésében és javításában szerzett széleskörû tapasztalatokat.

Az MH különbözõ Szolgálatfõnökségei egyre több célra használnak KIRSCH gyártmányú, korszerû áramforrás aggregátorokat, amelyek a NATO követelményeit is kielégítik.  Vállaljuk áramforrás aggregátorok telepítését és üzembe helyezését, a szükséges tervezési és engedélyezési munkák elvégzését. 

Az aggregátorokat speciálisan kialakított utánfutókra szereljük. Elvégezzük a közúti forgalomba helyezéshez szükséges engedélyeztetéseket, az eszközöket levizsgáztatva adjuk át megrendelõinknek.

 

 

Vissza 

 

Áramforrás aggregátor szállító nyitott utánfutó

 

A hordozó jármű 1 tengelyes ráfutófékes változtatható magasságú, vonószerkezettel ellátott, NATO STANAG szabványnak megfelelő vonószemes utánfutó.
Az aggregátor alapkeretre került felszerelésre. A teljes aggregátor időjárással szemben védelmet biztosító palásttal van lefedve. A palást a motor tartományban felhajtható és így valamennyi karbantartási és javítási munka elvégzéséhez jó elérhetőséget tesz lehetővé. Indítás sorba kapcsolt két 12V/70Ah-s akkumulátorral történik. 

 

Az áramforrás aggregátor alkalmas minden 230V/50Hz-es váltakozó feszültségű fogyasztó (pl. világító berendezések, fűtőkészülékek, villamos motoros fogyasztók, elektronikus fogyasztók) táplálására.   

 

 

 Vissza 

 

Tűzoltó utánfutó

 

A tűzoltó utánfutó a nem szervezetszerű tűzoltó elegységek alapvető tűzvédelmi eszköze. Szakfelépítménye a HM Currus Zrt. egyedi gyártású, terepen alkalmazható egytengelyes alvázára van építve. A tűzoltó utánfutó fő részét a zárt felépítményben elhelyezett (beépített, illetve málházott) tűzoltó szakfelszerelések képezik. Alapja a "Power Box" sűrített levegős habbal oltó berendezés (CAFS), amely egy kismotoros fecskendőből, egy levegőkompresszorból és egy hab bekeverő egységből áll.

 

Az utánfutó saját víztartállyal rendelkezik. A benne szállított vízmennyiség biztosítja az eszköz autonom alkalmazását és az oltóanyagok szelektív, illetve kombinált felhasználásával  lehetővé teszi az „A” és „B” tűzosztályú tüzek oltását olyan területeken, ahol más vízforrás nem áll rendelkezésre.
 

 

Vissza 

A 4-es számú harcjármű-vezetési gyakorlat - avagy szlalom a vízen

A 4-es számú harcjármű-vezetési gyakorlat - avagy szlalom a vízen A kavicsbánya és a Duna-sziget közötti holtág – a helyiek így hívják azt a területet, amit az elmúlt napokban az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái vettek birtokukba. Mondhatni, történelmi esemény játszódott le, a poros, sáros, az egy hónappal ezelőtt levonult árvíz után kikelt szúnyogok százezrei által terrorizált partszakaszon: a tatai alakulat... Tovább


További cikkek

A kutatás-fejlesztés útján