Újabb magyar segítségnyújtás

2011-06-16

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoportjának (MH PRT) kiemelt feladata közé tartozik Baghlan tartomány oktatásának és egészségügyi intézményeinek támogatása. Az MH PRT az elmúlt időszakban több kórháznak adományozott kötszert, gyógyszert, orvosi eszközt, felszerelést, amelyek nélkülözhetetlenek az alapvető orvosi ellátáshoz.


Dushi járás székhelyén az orvosi eszközök adományozásán túl a klinika vízhálózatának és szülőszobájának felújítását, illetve egy új vizesblokk építését is támogatta a kontingens. Az oktatás területén kiemelt figyelmet kapott Gorshang település iskolája, amelynek építését az afgán kormány pénzéből kezdték meg a helyiek. Sajnos azonban az anyagi források időközben elapadtak, amelynek következtében az épület huzamosabb ideig félkész állapotban, elhagyatottan állt, ahelyett, hogy az afgán gyerekek használták volna. Most az MH PRT-nak köszönhetően hamarosan befejeződik az építkezés és az intézményt birtokba vehetik a tanulók.

 

A tartomány székhelyén, Pol-e Khomrin kívül nem sok olyan szerencsés település van, ahol az ottani diákok épületekben tanulhatnának. Mivel az ilyen jellegű beruházások kivitelezése rendkívül drága ezért sok esetben a szabad ég alatt történik az oktatás. Az MH PRT-hez rengeteg kérelem érkezik iskolák építésére vonatkozóan. Mivel minden igényt nem tudnak kielégíteni a tartományban működő különböző nemzetközi szervezetek, ezért az MH PRT az Oktatási Hivatal és a Tartományi Fejlesztési Tanács javaslatára – azokkal egyetértésben – választja ki azokat az oktatási intézményeket, amelyeket legalább sátrak adományozásával támogathat. Az ilyen jellegű segítségnyújtás nagyban elősegíti a kontingens elfogadottságát a helyi lakosság körében és hozzájárul egy szebb, élhetőbb Afganisztán kialakításához.


Forrás: www.honvedelem.hu/cikk/26406/ujabb-magyar-segitsegnyujtas

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában