Átadták az utolsó T-72-eseket is Venezuelának

2012-04-18

Oroszország a napokban leszállította az utolsó néhány T–72B1 típusú harckocsit is, ezzel teljesítette a 2009-ben megrendelt, 92 darabot magába foglaló szerződést. Az orosz haditechnika összesen négy hajón érkezett meg Puerto Cabello kikötőjébe.


A szállítmány a harckocsikon kívül BMP–3M típusú gyalogsági harcjárműveket, valamint BTR–80-as páncélozott szállító járműveket, különböző kaliberű lőszereket, illetve szimulátorokat is tartalmazott. A T–72B1-eseket átadásuk előtt a 103-as számú harckocsi javító üzemben modernizálták. A harckocsik és a harcjárművek beszerzése orosz hitelekből történt, összesen 2,2 milliárd dollár értékben, melyet még 2009-ben folyósított Oroszország. 2011 augusztusában vált ismertté, hogy az orosz föderáció és Venezuela egy közös bank létrehozásán dolgozik, mely további 4 milliárd dollárnyi hitelt biztosítana Caracasnak.

 

Az utolsó években Venezuela többek között Szu–30MK2V vadászbombázókat, Mi–17V5, Mi–26T és Mi–35M2-es helikoptereket, T–72B1 verziójú harckocsikat, Szmercs típusú rakéta-sorozatvetőket és Sz–300V típusú, nagy hatómagasságú légvédelmi rakétarendszereket vásárolt.

Információk szerint április közepén egy újabb orosz teherszállító hajó érkezik Puerto Cabelloba, amikor is Szmercs rakétavetők és Sz–300V légvédelmi rakétarendszerek érkeznek.


Forrás: honvedelem.hu

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában