Egy újabb kígyó

2012-05-04

Az Ausztrál Királyi Hadsereg katonái ezek után még nagyobb biztonságban érezhetik magukat az új, könnyített MRAP-fejlesztésnek köszönhetően, ami az útszéli robbanószerekkel szemben teljesen védett, emellett mindössze 7 tonnás súlyával könnyen is szállítható.


Az ausztrál fegyveres erők a Bushmaster MRAP után egy újabb kígyóról elnevezett egységgel bővülhetnek, mégpedig a Hawkei könnyű taktikai járművel.

 

Az Ausztráliában jelenleg is futó egyik gigaprojekt, a LAND 121 keretein belül tervezik a Thales Csoport által fejlesztett jármű rendszeresítését nagyjából 2016 környékén 1300-as darabszámban, így leváltva a Land Rover flotta mintegy harmadát másfél milliárd dollárból.

 

 

 

 

A tervek szerint 2015-re gyártásra alkalmasra fejlesztik az új 4×4-es üdvöskét, amelyben az izraeli Plasan is segédkezik minőségi páncélok szállításával. A gyártókapacitásból sem lesz hiány, mivel jelenleg az ausztráliai Bendigoban készülő Bushmasterek gyártása 2013-ban befejeződik, így a felszabaduló munkaerőt és meglévő tapasztalatot a Hawkei előállításához lehet összpontosítani. Persze amíg nem kezdődik meg a Hawkei összeszerelése, addig szóba jöhet további Bushmasterek készítése, hogy megőrizzék a bendigoi gyár fejlesztési és ipari potenciálját.

 

 

Kapcsolódó vidó tartalmak:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gGvuuUOE4lE

http://www.youtube.com/watch?v=xwaoOItHRVA&feature=player_embedded


Forrás: htka.hu

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése Az Egyesült Államok tengerészgyalogságának eszközparkja három vonalon is megújítás előtt áll. Ezek egyike a US Marine Corps egyik ambiciózus programja a fegyvernem kétéltű partraszállító harcjárműveinek megújítását célzó EFV (Expeditionary Fighting Vehicle – Expedíciós Harcjármű) program volt. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában