Volkswagen katonáknak

2012-06-12

Egyszerűen csak Amarok M-nek hívják a katonai kivitelt, amelyet könnyű szállítójárműként, vagy akár felderítőként is használhatnak a fegyveres erők. A civil változathoz képest megerősített karosszériát, fejlettebb kommunikációs rendszert, vízen való átkeléshez magasan végződő szívó- és kipufogórendszert és elektromos mozgatású fegyverálványt kapott az autó.


Ez utóbbira közepes- vagy nehézgéppuska, esetleg automata gránátvető szerelhető. Természetesen a hajtásláncot, a futóművet és a gumiabroncs-választást is az új feladathoz optimalizálták, így az Amarok M terepen ugyanolyan otthonosan mozog, mint épített úton. A katonai kivitel motorválasztéka amúgy a szériamodellből jön: kétliteres, turbós, 160 lóerős benzinmotorral, vagy kétliteres TDI dízellel lehet rendelni, ez utóbbit többféle teljesítménnyel is kínálják, 122 és 180 lóerő közt.

 

Az átalakítást a Rheinmetall Defense nevű cég végzi. És miután az elmúlt évtizedek gerillaháborúinak leghatékonyabb eszközei közé tartoztak a felfegyverzett pick-upok, jó esély van rá, hogy számos hadsereg vagy zsoldos-csapat érdeklődését felkeltik majd a militarizált Amarokkal.

 


Forrás: totalcar.hu

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése Az Egyesült Államok tengerészgyalogságának eszközparkja három vonalon is megújítás előtt áll. Ezek egyike a US Marine Corps egyik ambiciózus programja a fegyvernem kétéltű partraszállító harcjárműveinek megújítását célzó EFV (Expeditionary Fighting Vehicle – Expedíciós Harcjármű) program volt. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában