Öngyilkos merénylő 5 külföldi katonát megölt Afganisztánban

2011-07-14

Egy öngyilkos merénylő öt külföldi katonát megölt, és több afgánt megsebesített július 13-án, szerdán a Kabultól északkeletre lévő Tagabban. A francia elnöki hivatal közleménye szerint a merényletben öt francia katona és egy afgán civil személy halt meg, négy francia katona és három afgán civil pedig megsebesült.


A körzet kormányzója korábban azt közölte, hogy a támadó odament a páncélozott járművük mellett álló katonákhoz, s ott robbantotta fel magát. A halottak nemzetiségét Afganisztánban nem közölték, de a Kabultól mintegy 50 kilométerre lévő Tagabban zömében francia katonák állomásoznak. Tálib lázadók a francia hírügynökségnek küldött SMS-ben magukra vállalták az öngyilkos merényletet. Nicolas Sarkozy francia államfő ezen a héten jelentette be, hogy 2012 végéig ezer embert, a francia katonák mintegy egynegyedét hazarendeli Afganisztánból.
   
 


Forrás: www.honvedelem.hu/cikk/26938/kulfoldi-katonakat-oltek-meg-afganisztanban

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában