Öngyilkos merénylő 5 külföldi katonát megölt Afganisztánban

2011-07-14

Egy öngyilkos merénylő öt külföldi katonát megölt, és több afgánt megsebesített július 13-án, szerdán a Kabultól északkeletre lévő Tagabban. A francia elnöki hivatal közleménye szerint a merényletben öt francia katona és egy afgán civil személy halt meg, négy francia katona és három afgán civil pedig megsebesült.


A körzet kormányzója korábban azt közölte, hogy a támadó odament a páncélozott járművük mellett álló katonákhoz, s ott robbantotta fel magát. A halottak nemzetiségét Afganisztánban nem közölték, de a Kabultól mintegy 50 kilométerre lévő Tagabban zömében francia katonák állomásoznak. Tálib lázadók a francia hírügynökségnek küldött SMS-ben magukra vállalták az öngyilkos merényletet. Nicolas Sarkozy francia államfő ezen a héten jelentette be, hogy 2012 végéig ezer embert, a francia katonák mintegy egynegyedét hazarendeli Afganisztánból.
   
 


Forrás: www.honvedelem.hu/cikk/26938/kulfoldi-katonakat-oltek-meg-afganisztanban

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában