A Magyar Honvédség egyik tűzszerész járőrautója balesetet szenvedett Budapesten

2011-07-15

Július 14-én, csütörtökön, 17 óra 30 perc körül a Magyar Honvédség egyik tűzszerész járőrautója balesetet szenvedett Budapesten a XI. kerületben Szerémi út - Hengermalom út sarkán. A gépjárműben utazó három katona csak könnyebben sérült meg.


A szolgálatban lévő, tűzszerész járőröket szállító honvédségi T5-ös alapú, felépítménnyel ellátott Volkswagen tűzszerész gépjármű Paks irányába haladt egy ,,A” kategóriás helyszínre. A Szerémi út - Hengermalom út sarkán piros lámpánál, megkülönböztető jelzés mellett szeretett volna kifordulni, amikor jobb oldalról, feltehetően fékezés nélkül hátsó kerekének ütközött egy polgári személygépkocsi.

A tűzszerész jármű az ütközés következtében megpördült és orral beleütközött egy szabályosan félrehúzódó, a megkülönböztető jelzésnek elsőbbséget adó harmadik gépjárműnek. A tűzszerész jármű ezt követően felborult.

A járműben utazó három katona mindegyike be volt kötve, így csak kisebb zúzódásos-horzsolásos sérüléseket szenvedtek. Orvosi ellátást egyikőjük állapota sem igényelt, de a gépjármű vezetőjét – biztonsági okokból – a Honvédkórházba szállították megfigyelésre. A járőröket parancsnokuk leváltotta, helyettük újakat állított szolgálatba, a tűzszerész gépjármű közúti forgalomra képtelenné vált.

 


Forrás: www.honvedelem.hu

Kapcsolódó tartalmak

Tűzszerész járművek

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában