Kétéltű partraszállók modernizációja

2012-08-06

A brazil tengerészgyalogság kétéltű partraszálló járműparkjának modernizációját és bővítését tervezi. Kérelmüket a napokban beterjesztették az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa elé a DSCA-n (Defense Security Cooperation Agency – Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség) keresztül.


A brazilok 233 millió dollár értékben kötnének szerződést Washingtonnal, amiben 26 AAV-7A1 jármű foglaltatna, amik átestek a RAM/RS (Reliability, Availability, Maintainability/Rebuild to Standard) modernizációs programon. A kontraktus értelmében, a fentieken túl, Brazília összes meglévő AAV-je (39 példány) átesne a RAM/RS modernizáción, illetve megkapnák a szükséges logisztikai támogatást, fedélzeti fegyvereket a hozzájuk tartozó lőszer-ellátmánnyal és a tartalék alkatrészeket. A brazil tengerészgyalogosok továbbá némi segítséget is kapnak majd a gördülékeny rendszerbe állításhoz amerikai kollégáiktól, ez szintén szerepel majd a megállapodásban.


Forrás: htka.hu

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában