Kétéltű partraszállók modernizációja

2012-08-06

A brazil tengerészgyalogság kétéltű partraszálló járműparkjának modernizációját és bővítését tervezi. Kérelmüket a napokban beterjesztették az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa elé a DSCA-n (Defense Security Cooperation Agency – Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség) keresztül.


A brazilok 233 millió dollár értékben kötnének szerződést Washingtonnal, amiben 26 AAV-7A1 jármű foglaltatna, amik átestek a RAM/RS (Reliability, Availability, Maintainability/Rebuild to Standard) modernizációs programon. A kontraktus értelmében, a fentieken túl, Brazília összes meglévő AAV-je (39 példány) átesne a RAM/RS modernizáción, illetve megkapnák a szükséges logisztikai támogatást, fedélzeti fegyvereket a hozzájuk tartozó lőszer-ellátmánnyal és a tartalék alkatrészeket. A brazil tengerészgyalogosok továbbá némi segítséget is kapnak majd a gördülékeny rendszerbe állításhoz amerikai kollégáiktól, ez szintén szerepel majd a megállapodásban.


Forrás: htka.hu

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése Az Egyesült Államok tengerészgyalogságának eszközparkja három vonalon is megújítás előtt áll. Ezek egyike a US Marine Corps egyik ambiciózus programja a fegyvernem kétéltű partraszállító harcjárműveinek megújítását célzó EFV (Expeditionary Fighting Vehicle – Expedíciós Harcjármű) program volt. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában