Kétéltű partraszállók modernizációja

2012-08-06

A brazil tengerészgyalogság kétéltű partraszálló járműparkjának modernizációját és bővítését tervezi. Kérelmüket a napokban beterjesztették az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa elé a DSCA-n (Defense Security Cooperation Agency – Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynökség) keresztül.


A brazilok 233 millió dollár értékben kötnének szerződést Washingtonnal, amiben 26 AAV-7A1 jármű foglaltatna, amik átestek a RAM/RS (Reliability, Availability, Maintainability/Rebuild to Standard) modernizációs programon. A kontraktus értelmében, a fentieken túl, Brazília összes meglévő AAV-je (39 példány) átesne a RAM/RS modernizáción, illetve megkapnák a szükséges logisztikai támogatást, fedélzeti fegyvereket a hozzájuk tartozó lőszer-ellátmánnyal és a tartalék alkatrészeket. A brazil tengerészgyalogosok továbbá némi segítséget is kapnak majd a gördülékeny rendszerbe állításhoz amerikai kollégáiktól, ez szintén szerepel majd a megállapodásban.


Forrás: htka.hu

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában