Páncélosok a szíriai lázadók ellen

2011-08-22

Páncélozott katonai járművek vonultak be augusztus 20-án szombat hajnalban a Szíria középső részén fekvő Homsz város Halidzse nevű negyedébe, ahol előző nap öt kormányellenes tüntetőt öltek meg a biztonsági erők – közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke közölte, hogy egész éjjel és szombat reggel lövöldözések voltak Homsz több negyedében is.


A Bassár el-Aszad elnök uralma ellen tiltakozó tüntetők a ramadán, a muzulmán böjti hónap harmadik péntekén is az utcákra tódultak. A tüntetők ellen alkalmazott újabb erőszak a legfrissebb adatok szerint 31 életet követelt, az áldozatok közül tizenhárom Homszban és vonzáskörzetében vesztette életét. A lázadás bölcsőjeként számon tartott Deraa város térségében tizenöt civilt öltek meg, huszonöt tüntető pedig megsebesült. A Sana hivatalos hírügynökség három rendőr és két civil haláláról számolt be.

Az alavita kisebbséghez tartozó Aszad csütörtökön arról biztosította Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy véget vetett a katonai és rendőri műveleteknek, de emberjogi aktivisták szerint a karhatalom továbbra is lő a tüntetőkre.


Forrás: honvedelem.hu

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában