Páncélosok a szíriai lázadók ellen

2011-08-22

Páncélozott katonai járművek vonultak be augusztus 20-án szombat hajnalban a Szíria középső részén fekvő Homsz város Halidzse nevű negyedébe, ahol előző nap öt kormányellenes tüntetőt öltek meg a biztonsági erők – közölte a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke közölte, hogy egész éjjel és szombat reggel lövöldözések voltak Homsz több negyedében is.


A Bassár el-Aszad elnök uralma ellen tiltakozó tüntetők a ramadán, a muzulmán böjti hónap harmadik péntekén is az utcákra tódultak. A tüntetők ellen alkalmazott újabb erőszak a legfrissebb adatok szerint 31 életet követelt, az áldozatok közül tizenhárom Homszban és vonzáskörzetében vesztette életét. A lázadás bölcsőjeként számon tartott Deraa város térségében tizenöt civilt öltek meg, huszonöt tüntető pedig megsebesült. A Sana hivatalos hírügynökség három rendőr és két civil haláláról számolt be.

Az alavita kisebbséghez tartozó Aszad csütörtökön arról biztosította Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt, hogy véget vetett a katonai és rendőri műveleteknek, de emberjogi aktivisták szerint a karhatalom továbbra is lő a tüntetőkre.


Forrás: honvedelem.hu

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában