Szíria és az orosz légvédelemi technika – újfent

2011-09-14

Újfent a pletykák főszereplőjévé vált Szíria, akik az értesülések szerint épp egy egész sor, orosz eredetű légvédelmi rendszerre fenik a fogukat kezdve a nagy hatótávolságú Sz-300-tól a közepes hatótávú Buk-on át a kis hatótávolságú Tor-ig. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség védelmi minisztériumos forrásának hétfői elmondása szerint egy szír megfigyelő csoport vendégeskedik a Kaszpi-tenger közelében fekvő Ashuluk lőtéren.


Ami történetesen a Combat Commonwealth nevezetű gyakorlat színtere, és ahol örmény, belorusz, kirgiz, tádzsik és orosz légvédelmisek gyűltek össze. Na meg a Független Államok Közösségének említett tagjainak védelmi miniszterei, illetve külföldi megfigyelők. Az Algériából, Indiából, Indonéziából, Malajziából és Szíriából érkezett megfigyelők az Sz-400-al is megismerkedhetnek – na nem mintha egyelőre az orosz hon határain kívülre kerülne belőle.

Visszakanyarodva a RIA Novosztyi anonim forrásra: elmondása szerint Szíria és néhány egyéb állam érdeklődést mutat az Sz-300, Buk, illetve Tor rendszerek iránt, és hogy a szíriaiak meg kívántak bizonyosodni róla, hogy valóban potens, minőségi portékákról van szó…

A forrás közlése szerint Szíria egyelőre megerősítette, hogy tartani kívánja magát a korábban megkötött fegyverbeszerzési szerződésekhez is, így bíznak benne, hogy a jelenlegi szír helyzet nem befolyásolja majd a szerződések teljesítését és azok nem jutnak majd például a líbiai szállítások sorsára. Mindezt megfejelve egyes elemzők odáig is elmennek, miszerint a szír szállítások nagyban kompenzálhatják az ilyen-olyan okokból kiesett iráni és líbiai üzleteket.

 


Forrás: htka.hu

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában