Magyar stand a londoni hadiipari kiállításon

2011-09-15

Megnyílt Londonban a világ legnagyobb védelmi és biztonsági ipari vására (Defence and Security Equipment International) szeptember 13-án, amelyen több magyar vállalat is részt vesz, közöttük cégünk, a Currus Zrt. is képviselteti magát.


A magyar kiállítási részleget kedden Márki Gábor, a honvédelmi minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki a megnyitó után az MTI-nek elmondta: a londoni rendezvényen hét magyar védelmi és biztonsági ipari cég állít ki közös standon. Márki Gábor elmondta azt is, hogy az idei vásár és a rendezvénnyel összefüggésben tartott NATO-szakkonferencia mottója a „Költséghatékony fejlesztések újszerű megközelítése".

 

Az MTI felvetésére, hogy az európai NATO-szövetségeseket az elmúlt időszakban bírálatok érték az Egyesült Államok és Nagy-Britannia részéről is az alacsonynak tartott védelmi kiadások miatt, a helyettes államtitkár elmondta: jelenleg a történelem egyik legkomolyabb gazdasági válságát éli át a világ, és ezt csökkenő költségvetések, ugyanakkor emelkedő árak kísérik. Magyarországon azonban a honvédelmi vezetés nagy erőfeszítéseket tesz a katonai képességek fejlesztésére vagy éppen újjáélesztésére. Márki Gábor utalt a tartalékos rendszer felállítására, vagy a londoni kiállításon is hangsúlyosan szereplő katonai egészségügy fejlesztésére.


Forrás: honvedelem.hu

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában