Magyar stand a londoni hadiipari kiállításon

2011-09-15

Megnyílt Londonban a világ legnagyobb védelmi és biztonsági ipari vására (Defence and Security Equipment International) szeptember 13-án, amelyen több magyar vállalat is részt vesz, közöttük cégünk, a Currus Zrt. is képviselteti magát.


A magyar kiállítási részleget kedden Márki Gábor, a honvédelmi minisztérium védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki a megnyitó után az MTI-nek elmondta: a londoni rendezvényen hét magyar védelmi és biztonsági ipari cég állít ki közös standon. Márki Gábor elmondta azt is, hogy az idei vásár és a rendezvénnyel összefüggésben tartott NATO-szakkonferencia mottója a „Költséghatékony fejlesztések újszerű megközelítése".

 

Az MTI felvetésére, hogy az európai NATO-szövetségeseket az elmúlt időszakban bírálatok érték az Egyesült Államok és Nagy-Britannia részéről is az alacsonynak tartott védelmi kiadások miatt, a helyettes államtitkár elmondta: jelenleg a történelem egyik legkomolyabb gazdasági válságát éli át a világ, és ezt csökkenő költségvetések, ugyanakkor emelkedő árak kísérik. Magyarországon azonban a honvédelmi vezetés nagy erőfeszítéseket tesz a katonai képességek fejlesztésére vagy éppen újjáélesztésére. Márki Gábor utalt a tartalékos rendszer felállítására, vagy a londoni kiállításon is hangsúlyosan szereplő katonai egészségügy fejlesztésére.


Forrás: honvedelem.hu

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában