27 tonnás, 12 katona szállítására alkalmas, kétéltű és páncélozott a nyertes, új modell

2011-09-22

Az Egyesült Államok tengerészgyalogsága tendert hirdetett, amelyben 600 darab személyszállító (MPC) harci jármű beszerzését tették közzé. A kiírás különleges elvárásait egy új, körülbelül 27 tonna össztömegű, akár 12 katona szállítására alkalmas kétéltű páncélozott csapatszállító modellel kívánják a nyertes pályázók teljesíteni.


A jármű fejlesztésének alapját az olasz fegyveres erők partraszálló egységei számára 2010-ben bemutatott Superav 8x8 modell képezi. A projekten a bolzanói székhelyű Iveco Defence Vehicles katonai, illetve polgári védelmi célú járművek gyártásával foglalkozó részlege dolgozik. Szintén Bolzanóban készül a Lince, a többfunkciós könnyű páncélozott járműveinek zászlóshajója, amelyet az olasz fegyveres erőknek, valamint kilenc európai ország hadseregének szállított a vállalat, illetve a Freccia, egy új, közepes méretű páncélozott harci jármű is.

Az olasz cég technológiai szakértelme főként a kivételes mobilitási képességek és a legfejlettebb személyvédelmi megoldások ötvözésében nyilvánul meg. Ez keveredik majd a védelmi és globális biztonsági szektor világszinten vezető vállalatának, a BAE Systems szaktudásával az együttműködésben.

A speciális elvárásokat az új modell a használat során megmutatkozó kiváló rugalmassággal, kitűnő mobilitással, a kihívást jelentő terepen is hatékony működéssel és kétéltű képességekkel, valamint a taposóaknák és robbanóeszközök elleni maximális védelem biztosításával éri el.


Forrás: honvedelem.hu

100 új buszt kap a Magyar Honvédség

100 új buszt kap a Magyar Honvédség Mintegy száz modern busszal gazdagodik 2019-re a Magyar Honvédség – közölte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a HM CURRUS Zrt. és az IKARUS Járműtechnikai Kft. együttműködésével elkészült, CURRUS ARIES-VOLVO, Euro VI-os motorral szerelt csapatszállító busz prototípusának bemutatóján, szeptember 21-én, csütörtökön Székesfehérváron. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában