Tűzszerész járművek

 

Tűzszerész feladatok közúti és terep viszonyok közötti szakszerű ellátására cégünk kifejlesztett különböző szakfelépítményeket. Ezek mindegyike megkülönböztető fény- és hangjelzéssel van ellátva.

 

Közúti tűzszerész gépkocsi (Bomb-disposal Vehicle)

Terepjáró hadműveleti tűzszerész kocsi (Off-road Operational Bomb-disposal Vehicle)

 

Közúti tűzszerész gépkocsi

 

Rendeltetése

 

A tűzszerész raj személyzetének (max. 6 fő vezetővel együtt), felszerelésének és max. 250 kg tömegű hatástalanított robbanó szerkezet szállítása közúton. A gépkocsi el van látva megkülönböztető fény- és hangjelzéssel. 
 

Felszerelések

 
Az alumínium elemekből épített, redőnyös ajtókkal ellátott szakfelépítményben elhelyezésre és rögzítésre kerültek a tűzszerészek szakszerű munkavégzéséhez és a robbantáshoz szükséges berendezések, felszerelések (robbanóanyag, speciális szerszámok, személyi védőfelszerelés, bombatakaró, stb.). A szakfelszerelés meghatározása és biztosítása a megrendelő feladata. A gépkocsi el van látva a földbe temetett bombák kiásásához szükséges lapátokkal, ásókkal, fúró berendezéssel, valamint a robbanó szerkezetek mozgatásához, gépkocsiba emeléséhez és biztonságos elszállításához szükséges felszerelésekkel.
 
A nagyobb tömegű, hatástalanított bombák gépkocsi mellé vonszolásához vonó berendezés, a bomba felemeléséhez kézi láncos emelő és a bomba jármű belsejébe, homokágyra való emeléséhez speciális daruberendezés áll rendelkezésre.
A terepen történő kötetlen munkavégzés érdekében minden berendezés kézi működtetésű.
 
A gépkocsi az éjszakai munkavégzés érdekében rendelkezik térmegvilágító lámpával és állvánnyal. A térmegvilágító lámpa 220 V-os működtetésű, áramellátása villamos energia hálózatról vagy áramforrás aggregátorról a jármű bal oldalán elhelyezett csatlakozó aljzaton keresztül történik.
 

Fontosabb műszaki adatok

 
Gépkocsi típusa: VW T5 duplakabinos 4 MONITON HT 2,5 PDTDI
Meghajtás: 4MOTION 4 kerék hajtás, a hátsó tengely differenciálzárral szerelt
Megengedett legnagyobb össztömeg: 3000 kg
Daru max. terhelhetősége: 2500 N

 

 

Vissza 

 

Terepjáró hadműveleti tűzszerész gépkocsi

 

Rendeltetése

 

Hadműveleti területen, nehéz terepviszonyok mellett a tűzszerész feladatok ellátása 3 fő tűzszerésszel és a szállított szakfelszereléssel. A gépkocsi el van látva megkülönböztető fény- és hangjelzéssel. 
 

Felszerelések

 

A szakfelépítményben elhelyezésre kerültek a tűzszerészek szakszerű munkavégzéséhez és a robbantáshoz szükséges berendezések, felszerelések (robbanóanyag, speciális szerszámok, személyi védőfelszerelés, bombatakaró, stb.). A szakfelszerelés meghatározása és biztosítása a Megrendelő feladata.
A gépkocsi el van látva a földbe temetett bombák felkutatásához szükséges bombakereső felszerelésekkel, valamint a hatástalanításukhoz és megsemmisítésükhöz szükséges eszközökkel.
 
A gépkocsi az éjszakai munkavégzés érdekében rendelkezik térmegvilágító lámpával és állvánnyal. A térmegvilágító lámpa, illetve az elektromos kéziszerszámok működtetéséhez a gépkocsi el van látva egy 230 V-os, 4kVA-es dízel aggregátorral.

 

 

Vissza

 

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése Az Egyesült Államok tengerészgyalogságának eszközparkja három vonalon is megújítás előtt áll. Ezek egyike a US Marine Corps egyik ambiciózus programja a fegyvernem kétéltű partraszállító harcjárműveinek megújítását célzó EFV (Expeditionary Fighting Vehicle – Expedíciós Harcjármű) program volt. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában