Modernebb önjáró tarackra váltanak a brazilok

2012-07-11

A brazil szárazföldi haderő 36 darab M109A5 típusú 155 milliméteres önjáró tarackot vásárol az Egyesült Államoktól. Információk szerint az új M109A5-ösökkel a jelenleg hadrendben álló 37 darab M109A3-ast váltják le, melyeket még 1999-ben szereztek be.
 


 Az M109-es önjáró tarack rendkívül népszerű tüzérségi eszköz, különböző verzióit jelenleg több mint 35 ország tartja hadrendben, többek között Belgium, Kanada, Egyiptom, Marokkó, Jordánia, Tajvan és Chile is.

Az M109A5-ös maximális lőtávolsága 30 kilométer. A típus legfejlettebb változata az M109A6 Paladin önjáró tarack, melybe különböző szenzorokat, hajtóművezérlő berendezéseket, illetve új kommunikációs és adatátviteli rendszereket is beépítettek.

A szerződés értékéről, valamint a tarackok leszállításának részleteiről egyelőre nincs hír.


Forrás: honvedelem.hu

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt

Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt Átadták a századik honvédségi Currus Aries buszt. HB 51-55: ez a rendszáma a sorrendben századik katonai moduláris autóbusznak, amelyet november 28-án adtak át az Ikarus Járműtechnika Kft. telephelyén, Székesfehérváron. Utolsó ellenőrzés, belső-külső takarítás, és futáspróba után az MH Logisztikai Központ átvételi osztályának szakemberei – öt másik... Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában