Modernebb önjáró tarackra váltanak a brazilok

2012-07-11

A brazil szárazföldi haderő 36 darab M109A5 típusú 155 milliméteres önjáró tarackot vásárol az Egyesült Államoktól. Információk szerint az új M109A5-ösökkel a jelenleg hadrendben álló 37 darab M109A3-ast váltják le, melyeket még 1999-ben szereztek be.
 


 Az M109-es önjáró tarack rendkívül népszerű tüzérségi eszköz, különböző verzióit jelenleg több mint 35 ország tartja hadrendben, többek között Belgium, Kanada, Egyiptom, Marokkó, Jordánia, Tajvan és Chile is.

Az M109A5-ös maximális lőtávolsága 30 kilométer. A típus legfejlettebb változata az M109A6 Paladin önjáró tarack, melybe különböző szenzorokat, hajtóművezérlő berendezéseket, illetve új kommunikációs és adatátviteli rendszereket is beépítettek.

A szerződés értékéről, valamint a tarackok leszállításának részleteiről egyelőre nincs hír.


Forrás: honvedelem.hu

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése

Az amerikai tengerészgyalogosság eszközparkjának fejlesztése Az Egyesült Államok tengerészgyalogságának eszközparkja három vonalon is megújítás előtt áll. Ezek egyike a US Marine Corps egyik ambiciózus programja a fegyvernem kétéltű partraszállító harcjárműveinek megújítását célzó EFV (Expeditionary Fighting Vehicle – Expedíciós Harcjármű) program volt. Tovább


További cikkek

Innovatív hadiipari partner a védelemgazdaság szolgálatában