HM CURRUS GÖDÖLLŐI
HARCJÁRMŰTECHNIKAI ZRT.
INNOVATÍV HADIIPARI PARTNER
A VÉDELEMGAZDASÁG SZOLGÁLTATÁBAN

Új járművek a HM Currus Zrt. karbantartási portfóliójában


A HM Currus Zrt., a KMW Hungary Kft. és a német KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) vállalatok szándéknyilatkozatot írtak alá a KNDS cég által szállított harckocsik és lövegek üzemeltetéséről, illetve karbantartásáról december 14-én Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyájában.
A jövőben a cégek közösen végzik majd a tatai és gödöllői telephelyeken a Leopard 2A4 harckocsik és a PzH2000 páncélos lövegek üzemeltetését és karbantartását. Később ehhez a flottához csatlakoznak majd a nyilatkozat aláírásának napján bemutatott Leopard 2A7HU harckocsik is.
Videó

A megállapodást Kutrovits Péter alezredes, a HM Currus Zrt. általános vezérigazgató helyettese, Mario Gall, a német KNDS projektmenedzsere, illetve Peter Ulbrich, a KMW Hungary Kft. vezérigazgatója látták el kézjegyükkel. E szándéknyilatkozat szerint a felek közösen alakítják ki a harckocsik, páncélozott lövegek és műszaki eszközök karbantartási, üzemeltetési rendszerét. Ez hivatott biztosítani azt, hogy az említett eszközök teljes életciklusukon keresztül a lehető legmagasabb rendelkezésre állással szolgálják a Magyar Honvédség feladatait.
Kutrovits Péter alezredes kérdésünkre elmondta, hogy ez a megállapodás a HM Currus Zrt. életében „egy nagy lépés előre, mivel a felek közösen alakítják ki a telephelyeken a műszaki és logisztikai infrastruktúrát, képzik ki a szakszemélyzetet és biztosítják a járművek magas szintű hadrafoghatóságát.”